Снимка: Reuters

Специална нова брошура ще учи пенсионерите у нас как да ползват финансови услуги и продукти като депозити, кредитни и дебитни карти, съобщава „Труд“, цитирайки кабинета на вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева.

Съветите започват с това как да се избере най-подходящ продукт и завършват с препоръки за ползване на кредитни карти. В брошурата ще има съвети към възрастните хора как да правят маркетингови проучвания и да сравняват условията на различни банки за една и съща услуга.

Има и цял раздел със съвети как пенсионерите могат да изтеглят кредит, как да пресмятат годишен процент на разходите и други.

Обърнато е внимание и на постоянните телефонни измами, които стават у нас. Възрастните хора биват съветвани да не държат много пари вкъщи, а в банка.

Издаването на брошурата е част от Комуникационната стратегия на Министерския съвет за 2014 г. От пресцентъра на вицепремиера Бобева обясниха, че все още няма решение с какви пари ще се финансира отпечатването. Това трябвало да стане ясно през следващата седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase