Общ преглед

В нашето неспокойно и сложно време, когато изглежда, че злото, враждата и грехът надделяват над доброто, мира, правдата и любовта, пожелавам на всички православни българи, приелият страдания и кръстна смърт заради нашето спасение Господ, да ни вразумява и вдъхновява в нашия живот.

Това казва в традиционното си благословение за Възкресение Христово Негово светейшество патриарх Неофит.

Нека православната вяра бъде за нас действена, животворяща сила, която да обновява и освещава нашите душевни сили, цялото ни човешко естество, пожелава българският патриарх. Чудото на Възкресението на Христос Спасителя да бъде за нас неизчерпаем източник на тази вяра, тя да ни укрепява в дни на изпитания и да ни вдъхновява в делата ни, посочва в посланието си Негово светейшество.

Отправяме пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля, с пожелание до всеки да достигне светлината на Христовото Възкресение, се казва още в благословението на патриарх Неофит.

Той пожелава "Божията благодат да ни утвърждава в любовта към Бога, Светата Църква, Отечеството и към хората около нас. Животът ни да бъде нагледна проповед пред света за нашата вяра в истинността на Христовото Възкресение и вършейки добро, според силите си да внасяме своя скромен, но значим принос за възцаряването на мира, правдата, единството и любовта в този изтерзан от страдания и безлюбие свят".

Благословението на патриарх Неофит за предстоящия Великден завършва с думите "Христос воскресе!".

Неофит отслужи празнична литургия в храм-паметника "Св. Александър Невски", като на богослужението присъстваха и официалните лица. Сред тях бяха президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Пламен Орешарски, народни представители, бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар