Цар Киро отрече да има контакти с политици и митничари. Снимка: Булфото, архив

Скандалното тефтерче, публикувано вчера, с описание на давани пари на политици, данъчни и митничари, приписвано на Кирил Рашков, не е автентично. Това заяви  ромският бос по БНТ тази сутрин.

Рашков е категоричен, че става въпрос за политическа атака на хора от ГЕРБ, които са го вкарали в затвора, без той да виновен за каквото и да е.

По думите му той не е притежавал такъв тефтер и почеркът не бил негов.

„Там пише някакви цифри и имена, първо почеркът не е мой и не знам как е попаднал този тефтер от преди 4 години сега  в телевизията и защо се погрижиха толкова много за мен и кои са тези хора. Аз нямам такива контакти, ако имах, нямаше да бъда в затвора. Мен не ме вкараха прокуратура и следствие, а мен ме вкара един човек“, каза Рашков.

Вчера на електроните пощи на някои издания бяха изпратени сканирани страници, за които се твърди, че са от личния тефтер на Цар Киро, изписан ръкописно с бележки.

Посочени са много лица за контакти в "спешни" случаи" - от митниците, полицията, НАП, както и много обекти за доставки на алкохол.

Авторът на бележките е раздавал щедри суми в левове и евро, подаръци, карти за мобилни телефони и GSM-и, става ясно от ръкописа.

Фигурират и бележки, озаглавени "Юли. БСП. Избори", а под тях са изброени имена и суми: "Избори!!! Важно Организ.: Татяна Лачева, Захари Георгиев, Стефан Драганов, Деян Тодоров, Явор Гечев".

В разпратените копия пише още „На Димо Б. са дадени 500 лв. за документна проверка в "митницата", а на друга страница е записан номерът на "Димо Боев" от Митница Пловдив.

Има списък от фирми, през които са пускани фактури за ДДС.  Посочва се името "Иванка Тенева, НАП" и дадени 500 лева.

Таня Л. е получила 1000 евро за „доклад за Ангел“. На следващата страница, вероятно на същата служителка, която е записана този път като Татяна Л. стои „Нокиа 1200“. Името на същата служителка седи и срещу надписа: „Проверка??? Цеха Йоаким Груево – Таня Лачева – 1000 евро, Ангел“.

На 17 април, без да е уточнена годината, е записано: Татяна: Офис БСП партията – 500 евро.

ГЕРБ също фигурира в тефтерчето. Под графата „Май 2009“ е записано: Митница свободна зона среща ??? ГЕРБ /Таня/ и БСП Захари. Да носи за Татяна нов номер + 2000 лв.

На една от страниците е вписано: "Явор Гечев - 500 канцеларски материали". Под него пише "Деян Тодоров - 12 000 брош. плакати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase