Николай Бареков Снимка: архив, Булфото

Районният съд в Монтана осъди на пробация с различен срок трима младежи от село Сталийска махала, които на 30 май 2013 година хвърлиха пликове с фекалии по хора, събрали се на централния площад "Жеравица" в Монтана за участие в живо телевизионно предаване на TV7 с водещ Николай Бареков.

Присъдата е под определения от Наказателния кодекс минимум за това престъпление, тъй като тримата подсъдими са се признали за виновни, разкаяли са се и са постигнали споразумение с прокуратурата, обявиха от Съдебната палата в Монтана.

Още по темата
Златомир Иванов /27 г./ е осъден на пробация от 1 година и 120 часа общественополезен труд, Евгени Евгениев /20 г./ - на пробация от една година, а третият съучастник - Г.В. /19г./ - на пробация от 8 месеца.

Осъдените ще трябва да се срещат с пробационен служител два пъти седмично. Съдебна справка сочи, че двама от тях са осъждани, а третият е осъждан и реабилитиран.

По време на делото стана ясно, че в момента и тримата са безработни. Не беше доказано да има поръчител за извършеното престъпление, каквито съмнения имаше в началото на делото, пише БТА.

При инцидента на 30 май м.г. с фекалии бяха изцапани няколко души от екипа на телевизионното предаване и 25-30 граждани.

Телевизионните камери заснеха тримата извършители, които малко след това бяха задържани от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase