Общ преглед

Паметникът на патрона на Благоевград – Димитър Благоев, осъмна изрисуван като дядо Мраз. По-късно към картината се бе прибавил и червен чувал с надпис "Оставка", а на главата на фигурата се бе появила и червена коледна шапка. Чувалът, който се оказа натъпкан със стари вестници, и шапката бяха прибрани като веществени доказателства от пристигналия на място полицейски екип.

Това е кощунство спрямо патрона на града, категоричен бе председателят на областното ръководство на БСП Юлиан Гошев. Не виждам политически привкус в цялата работа, защото да боядисаш Димитър Благоев като Дядо Мраз, може да направи само човек, който не уважава града, каза Гошев, цитиран от БТА.

Това е символът на града, това е история, това ли е начинът да се изрази недоволство от каквото и да било, това е простотия - не ми се говори, коментира възрастен благоевградчанин.

Недопустимо е да се посяга на паметник на културата, не може да се подиграват така, добави 12-годишно момче. Това ли е Дядо Коледа - не можем да научим на нищо децата, учим ги само на простотии, отвсякъде бликат, възмущаваше се благоевградчанка.
Около 11 часа пристигна и управителят на общинската фирма "Биострой" Васил Бачев, който каза, че очаква дежурен екип работници, за да започнат почистването на паметника от боята.

Според него това е спрей, който трудно се маха. Това показвал и опитът от почистване на други паметници в града, които в годините са били "рисувани" по подобен начин. "Налагало ни се е да чистим и паметника на Братската могила на Ловния дом и други монументи, почти няма паметник в града, върху който да не се правени подобни "упражнения", каза той. Не мисля, че ще струва кой знае какви пари в случая, които ще трябва да заплати общината, въпросът е, че осквернен паметникът на патрона на  града", каза Бачев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар