Червена боя и домати по парламента. Снимка: Булфото

След часове скандирания шестима протестиращи успяха да пробият кордона от полицаи и се настаниха пред главния вход на парламента, двама униформени разговарят с тях и се опитват да ги склонят да се върнат при останалите демонстранти, които продължават да скандират: "Оставка".

Те обаче отказват да се махнат, като си подхвърлят топка, подадена им от другите протестиращи.

Още по темата
Малко преди това няколко служители на реда навлязоха между протестиращите, търсейки момиче с червени ръце, хвърляла бомбички с бои по сградата.

Демонстранти веднага ги наобиколиха и влязоха в спор с униформените, скандирайки срещу тях: "Махнете се оттук" и "Тук не е Москва", "Засрамете се" и "Извинете се".

По данни на протестиращите полицаите са арестували две момичета, участнички в протеста, които сутринта са замеряли парламента и полицаите с червена боя.

От СДВР реагираха светкавично и опровергаха пред БТА информациитее за арести. Според тях осем души са отведени в две районни управления. Изчаква се да бъдат извършени проверки, за да се определи колко от тях остават задържани с полицейска мярка и кои само ще бъдат предупредени.

Пред Народното събрание полицейското присъствие остава много засилено. Движението по бул. "Цар Освободител" е спряно.

Малко след 15 часа група студенти блокира кръстовището пред Ректората.

Според "Фокус" към 16 и 30 часа протестиращи са се сбили с полицаи на кръстовището на бул. "Раковски" и "Цар Освободител".  Кордонът от униформени обаче е успял да избута протестиращите. Повече подробности засега не се съобщават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase