Сирийски гражданин със статут на временно пребиваващ у нас нападна тази вечер продавачка в кафене близо до Сточна гара в София.

По първоначални данни около 18.30 часа той влязъл в магазин за кафе на бул. „Сливница“, приближил касата и ударил служителката, която се опитала да му попречи.

С помощта на клиент, 34-годишният, за когото има данни, че e със статут на продължително пребиваващ, е бил спрян и е отведен в 5-то РПУ, с мярка за задържане до 24 часа.

Още по темата

В него са били открити около 2000 долара, предаде БНТ. Една от версиите, по които работи полицията е, че нападението може да е било и с цел изнасилване, другата версия, че е искал да открадне оборота.

Състоянието на продавачката не е тежко, тя е успяла да запази самообладание по време на инцидента и се е съпротивлявала.

Това е второто нападение на продавачка в столицата. В началото на ноември студентката Виктория Христова, която работеше в магазин на улица "Пиротска" в София, беше нападната от алжиреца Салахедин Бин Аладин.

Момичето видяло, че посетител в магазина е взел нещо, опитала се да го спре, при което той я нападна и намушка с нож на няколко места.

Самоличността на нападателя беше установена с помощта на камерите в магазина.

Пострадалата тогава беше приета в "Пирогов" с рани по лицето и шията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase