Снимка: архив, Булфото

Директорът на СДВР Ивайло Спиридонов призовава хората да не засилват ксенофобията. Той коментира пред журналисти снощния инцидент в центъра на София, при който 29-годишен мъж беше жестоко пребит.

Спиридонов посочи, че мъжът е български гражданин от град от Северна България. За побоя са задържани двама мъже - на 28 и 29 години. Други трима участници в инцидента, който се е случил малко след 20.00 часа снощи, са успели да избягат и в момента се издирват. Ивайло Спиридонов заяви, че според данните към момента вероятно заподозрените не членуват в движението "Скинхедс", каквато информация се появи.

Той добави, че двамата арестувани не са криминално проявени. Директорът на СДВР посочи, че разследващите разполагат с данни, че единият от задържаните е нанесъл сериозните удари по пострадалия. Разследването се извършва от Софийската градска прокуратура.

Спиридонов заяви, че районът около ул. "Пиротска" не е опасен, а от МВР са положили сериозни усилия да наситят района с представители на жандармерията и полицията.

Той коментира и протестите в София като посочи, че от СДВР няма да допуснат ескалация на напрежението, за каквато имат оперативни данни, че ще се случи. Полицейското присъствие около протестите е засилено, включително и със служители сред протестиращите, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase