Снимка: архив, Reuters

Състоянието на пребития снощи в София 28-годишен мъж остава много тежко. Той е в кома, с черепно-мозъчна травма и повърхностни разкъсно-контузни рани, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

Консилиум от специалисти на ВМА ще ревизира състоянието на пребития мъж. Лекарите ще решат и какви по-нататъшни мерки да предприемат. Жертвата е докарана в реанимацията на ВМА в безсъзнание и без документи.

Мъжът беше пребит снощи в района на улиците "Пиротска" и "Цар  Самуил" в столицата. Сигналът за нападението е бил получен снощи към 20.12 часа, информира пресцентърът на МВР. Веднага на мястото на инцидента  са пристигнали екипи на СДВР. Те са заварили 28-годишния  български гражданин в безпомощно състояние. Той е откаран е в болница, където лекарски екипи продължават да се борят за живота му.

Още по темата

След светкавични действия в близост до мястото на престъплението униформените са задържали двама от заподозрените - И.Т./28г./и М.М. /29г./. Извършен е оглед на място, образувано е досъдебно производство, работата по изясняването на случая продължава.

Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров каза пред БНР, че нападнатият е българомохамедин, български гражданин, жител на Република България. Нападнат е в района на Баня башъ от пет - шест лица, като по-късно две от лицата са задържани. Установено е, че са последователи на скинхедс, 28 - 29-годишни. „Едно от лицата е споменало при задържането "май нещо сбъркахме..." Аз го разбирам, че са очаквали лицето да е кандидат - бежанец. Но това по никакъв начин не оправдава нападението“, каза Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase