Коста на кръстовищете. Снимка: Facebook

От КАТ заявиха, че действията на прочулия се в интернет "катаджия" Коста са били опасни.

Коста Кръстев стана хит в социалните мрежи заради това, че спаси трафика на Петте кьошета в София. След аварийно спиране на тока младият мъж стана регулировчик за един час на Петте кьошета.

Днес Коста отново повтори пред БНТ, че повече от час е регулирал движението на Петте кьошета в понеделник по обед, когато трафикът заради първия учебен ден е бил кошмарен.

Той каза, че в 13.05 часа се е обадил в полицията, за да обяви, че на кръстовището светофарите не работят. Повече от час обаче никой не дошъл и и затова той се втурнал да спасява трафика.

Според КАТ сигналът при тях е постъпил в 13.15, а 15 минути по-късно катаджии вече били на Петте кьошета, за да регулират движението.

"Действията на господина са меко казано опасни, защото когато на платното има човек, шофьорите трябва да се съобразяват освен с останалите автомобили, а и с него. Отгоре на това неговите сигнали не са точни, видяхте го как регулира, с леко странни на моменти движения", обяви пред БНТ старши инспектор Иван Тосев - началник група "Пътна полиция" в СДВР.

Според него автомобилите по-скоро сами се регулирали, отколкото Коста да им е помогнал.

"Беше опасно, признавам си, но покрай мен мина патрулка и ме изгледаха, а не спряха. Не съм искал да предизвиквам катастрофи или масов хаос", отвърна той на представителя на КАТ.

Стана ясно, че шофьорската книжка на Коста е отнета преди време заради доста неплатени актове, за които обаче Коста твърди, че е платил. Заради тях обаче той е бил глобен с 300 лева.

Още по темата
"Безработен съм и няма откъде да платя акта", заяви Коста. От КАТ обаче уточниха, че тези пари той дължи за предишни свои нарушения, а не за доброволната си акция на столичното кръстовище.

Вижте "катаджията" Коста


Междувременно във Facebook изникна група: "Да се съберем и да платим глобата на регулировчика от Петте кьошета".

В нея вече хора призовават 30 000 души да съберат по 1 стотинка и да платят глобата на Коста Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase