Снимка: архив, БТА

Общ преглед

Протестите срещу кабинета "Орешарски" продължават в София за 57 ден. Макар вече по-малобройни заради отпускарския сезон, все пак стотици недоволни се събраха на площад „Независимост“.

Една малка група протестиращи блокираха движението по бул. „Цар Освободител” и бул. „Дондуков”.

Свирки,  барабани и  дежурното „Оставка” отзвучават протеста. Недоволните са издигнали лозунги с искания за оставка и нови избори. Развяват се български знамена.

За някои от недоволните протестите са се превърнали в ежедневие и те нямат намерение да се отказват, докато кабинетът „Орешарски“ не подаде оставка. Според тях обаче управляващите не чуват и си измислят псевдопротестиращи, с които да се срещат.

Биографията със заглавие "Кой е Бисер Миланов" беше разлепена на площад „Независимост“. В нея бяха изредени присъдите на известния като Петното, който днес участва на срещата на Пламен Орешарски с протестиращи.

Протестиращите стигнаха до сградата на НС. Малко след 21 часа протестиращите започнаха да се разотиват

По данни на МВР малко след 20.00 часа пред Ларгото в София са се събрали около 150 души. Без произшествия преминаха протестните действия в столицата.

Протестните митинги и шествия започнаха на 14 юни след  избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който по-късно  беше отменен от Народното събрание.

По-рано през деня контрапротестиращите се събраха за втори подред ден пред президентството на своята импровизирана приемна за граждани под формата на театрална пародия, съобщи БНТ.

Акцията е организирана от "Гражданската инициатива за нов обществен договор". Това са предимно млади хора, които се присъединяват към контрапротеста в подкрепата му към кабинета "Орешарски", но главно търсят обединение на българите под формата на кръгла маса за национално помирение.

Тази вечер на пилоните пред НДК дойдоха трима от защитниците на кабинета "Орешарски", за да обобщят резултатите от двете подписки. Събрани са нови 10 хиляди подписа, след като преди дни бяха внесени 327 хиляди в подкрепа на кабинета. Срещу президента контрапротестиращите са събрали общо 50 000 подписа.
От утре контрапротестът тръгва на път из страната, като първата му спирка е Нова Загора.

*Информацията е актуализирана в 21.40 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар