Едвин Сугарев. Снимка: Булфото

Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам, заяви на 21-ия ден от гладната си стачка видимо изтощеният Едвин Сугарев.

Още по темата
"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", убеден е той.

Сугарев сподели пред bTV, че децата му го молят да прекрати стачката, че им е нужен жив и всеки ден са на протестите.

Той обаче е категоричен, че кабинетът се опитва да откъсне България от ЕС и да я присъедини към проекта Евразия на Владимир Путин.

"Не знам докога ще издържа. От един момент нататък организмът започва да изяжда сам себе си", отговори Сугарев на въпрос кога възнамерява да прекрати гладната стачка.

"Ние подкрепяме гладната стачка и този жест, но е по-важно да се живее и да се продължи напред. Хора като Едвин Сугарев са страшно важни в подобни времена", настоя писателят Георги Господинов.

"Един човешки живот е много по-ценен от живота на едно правителство. Това е доказателство, че протестът не е на ситите", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase