Снимка: БТА

Днес се навършва месец от започналите протести у нас. На 14 юни хората излязоха пред МС след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който по-късно беше отменен от Народното събрание. Всеки ден демонстранти окупират софийските улици с желание да бъде чут гласа им и правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка.

На 31-вия ден от началото на масовото недоволство у нас демонстранти измислят нови начини да изразят мнението си. Очаква се в 10.00 часа днес протестиращи да се съберат на пътя Пловдив - Асеновград. Също така ще се очаква да се случи и традиционният митинг в 18.30 часа на площад „Независимост”.

Във Фейсбук хората се обединяват и извън страната с обща глобална демонстрация под надслова ДАНСwithme Global. Глобалният протест ще се състои днес чрез паралелни демонстрации на българските общности от 25 града и 11 държави по света.

Единни българите по целия свят от Сидни през София до Сан Франциско протестират заедно с тези в Ню Йорк, Вашингтон, Сан Франциско, Лос Анджелис, Торонто, Монреал, Лондон, Париж, Брюксел, Мадрид, Мюнхен, Франкфурт, Щутгарт, Фрайбург, Хамбург, Карлсруе, Манхайм, Магдебург, Берлин, Амстердам, Осло, Виена, Цюрих, Сидни и Сеул.

Участващите искат да подчертаят, че въпреки физическото разстояние до България, те се интересуват живо от случващото се в страната и имат желание да са деен участник в политическия и обществен живот, дори и от разстояние. Очаква се глобалната демонстрация да привлече вниманието на международни медии за случващото се в България.

В същото време пред НДК се събират подръжници на правителството. Вчера за 17-и път пред НДК привърженици на кабинета "Орешарски" организираха контрапротест, в който искат да бъде даден шанс на настоящото правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase