Снимка: БТА

Група ученици дойде в Народното събрание днес на среща с представителите на “Атака“ в образователната комисия. Децата дойдоха да представят своите виждания за реформа в образователната система и да представят идеите си.

Сред дългия списък от предложения се чуха и доста нестандартни искания. Един от представителите на Съюза на учениците в България поиска да имат свои представители в кабинета на премиера Пламен Орешарски. Останалите искания бяха доста по-близки до ученическия живот. Децата настояват за стипендия за отличен успех равна на 15% от минималната работна заплата.

Учениците поискаха да имат възможност след навършване на 16 години да стажуват в държавната администрация, да учредяват НПО-та, а участието им в такива организации да има тежест при кандидатстване в университет.

Един от учениците поиска да има по-добра връзка между ученици и учители. Чу се предложение да има специален час за опознаване на преподавателя в неформална обстановка.

Децата поискаха още разчупване на учебната програма, изнасяне на открити уроци и други начини за разнообразяване на учебния процес.

Станислав Станилов обясни, че учениците винаги могат да присъстват на заседанията на комисията по образованието. Депутатът изслуша с усмивка предложенията на децата. Той посъветва учениците и занапред да отстояват вижданията си за по-добро образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase