Дими при влизането си в къщата на Big Brother. Снимка: Булфото, архив

Тежка диагноза - неизлечима форма на рак, е причината за самоубийството на 23-годишната Деметра, дъщеря на участника в реалити шоуто "Биг Брадър" Димитър Казълов - Дими, заяви самият той в предаването "На кафе" по Нова телевизия.

Починалото момиче било открито от сестра си - Ива, в апартамента й в Лондон. Ива е изпаднала в силен шок, след като попаднала на страшната гледка и се е наложило да постъпи в болница на успокоителни, разказва тежката история Дими.

Полицията е иззела личните вещи на Деметра, включително компютъра й и предсмъртното й писмо. Едва по-късно то е дадено на близките й.

Писмото е адресирано до майка й, баща й и сестра й. Дими разказва, че в него се посочва причината за самоубийството - тежка, неизлечима диагноза. По думите на почернения родител въпреки всичко Деметра е искала да намали болката за всички свои близки и е намерила сили да напише писмото с чувство за хумор.

В него момичето обяснило, че иска тялото й да бъде кремирано и посочило на кого да се даде част от прахта й.
Самият баща заявява, че на нейно място може би би постъпил по същия начин.

Още по темата
В момента се анализират резултатите от аутопсията - те ще са готови на 15 април. Дотогава личният лекар на Деметра не може да даде допълнителна информация, защото тя е поверителна.

По думите на Димитър Казълов прогнозата за заболяването била, че в 99% от случаите то води до смърт. Той не знае кога точно дъщеря му е разбрала за тежката диагноза, но подозира, че е било малко преди да реши да посегне на живота си.

Дими заяви, че всичко изписано от жълтите издания по адрес на дъщеря му е било лъжа. Недопустимо е, когато говорим за едно дете, да се пишат лъжи от рода на това, че Деметра е била наркоманка и сектантка.

Той заяви, че са го извикали в изповедалнята на "Биг Брадър" и са му казали, че трябва да напусне къщата, като обясни, че там по правило не се коментират причините за напускането. В първия момент Дими решил, че е имало някакъв таен вот и затова се е наложило да си стяга багажа.

Деметра не се е обаждала в "Биг Брадър", за да говори с мен - проверих телефонните разпечатки, тя беше с твърд характер, заяви още Димитър Казълов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase