В София се проведе митинг на противниците на "Белене". Снимка: БТА

На заключителен митинг пред паметника на Съветската армия в София противниците на АЕЦ "Белене" призоваха да се гласува с "не" на ядрения референдум в неделя.

Да кажем "не" на енергийната окупация, беше мотото на проявата, в която се включиха Инициативният комитет /ИК/ "Не" на измамата "Белене", ИК "Зелените алтернативи против АЕЦ" и ИК "БеляНЕ".

Не искаме нова зависимост и нова окупация, заяви Борислав Сандов от ИК "Зелените алтернативи против АЕЦ" . Не искаме да оставяме атомна бомба в една земетръсна зона, аргументира се той. "Не" на референдума е шанс да сложим точка на проекта и начало без корупционни схеми, добави Сандов, цитиран от БТА.

Иво Инджев от инициативния комитет "Не" на измамата "Белене" определи АЕЦ "Белене" като втория паметник на лъжата след този на Съветската армия.

Депутатът от "Синята коалиция" и член на ИК "Не" на измамата "Белене" Ваньо Шарков заяви, че има политици, които днес призовават да се гласува за изграждането на втората атомна централа у нас. Това са същите хора, които ни лъгаха, че няма авария в Чернобил, обясни той и добави, че бойкотът на ядрения референдум е бойкот на бъдещето на България.

Да подкрепи каузата на противниците на АЕЦ "Белене" дойде и съпредседателят на Групата на Зелените в Европейския парламент Ребека Хармс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase