Снимка: БТА

Атентатът срещу Ахмед Доган и видеозаписът от нападението попадна в раздела новини от чужбина на австрийските телевизии. Австрийските радиостанции също съобщиха за случилото се, пише БТА.

Неделното издание на вестник "Кроне", всекидневникът с  най-голям тираж в Австрия (по официални данни един милион броя), се спира в доста обширен материал на събитието, цитирайки първите реакции на Антон Кутев от БСП, Атанас Атанасов от ДСБ и Волен Сидеров от Атака. Политиците без изключение осъждат остро инцидента, същевременно се множат подозренията за инсценирано действие, пише вестникът.

Още по темата

Публикувани са и изявленията на президента Росен Плевнелиев, на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, на ръководителя на НСО генерал Тодор Коджейков и позицията на ръководството на ДСП за случилото се.

Вестникът цитира и изявленията на присъстващия на конференцията президент на Европейските либерали Греъм Уотсън, изразяващ загриженост за политическите отношения в страната."Кроне" информира австрийските читатели за развитието на Движението за права и свободи, отбелязва тенденцията за спад на подкрепата за партията в България, като цитира последните социологически данни за популярността на ДПС сред избирателите предвид предстоящите парламентарни избори.

По-рано стана ясно, че и в Белгия медиите са проявили интерес към опита за покушение срещу Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase