Снимка: БТА

Управител на "Крон Секюрити", която е охранявала Осмата конференция на ДПС, е ген. Кирил Радев – бивш шеф на Националната служба за борба с организирана престъпност.

Днес по време на конференцията 25-годишният Октай Енимехмедов насочи пистолет към лидера на партията Ахмед Доган, докато той четеше доклада си. Доган пръв се защити от нападателя и побягна, Енимехмедов беше повален от делегатите, а после се намеси Националната служба охрана, която пази Доган. Това доведе до вълна от критики към НСО.

Фирмата "Крон", която охранява НДК, е осъществявала вътрешната охрана на пунктовете за пропуск на гостите и делегатите на националната конференция на ДПС, каза директорът на НСО генерал Тодор Коджейков по-рано днес.

”Крон Секюрити” има двама управляващи - Кирил Петров Радев и Ярослав Кирилов Радев. Собственик е Ярослав Кирилов Радев.

Фирмата е лицензирана за извършване на охранителна дейност на територията на страната, предоставяне на охранителни услуги, транспортна дейност, търговско представителство и посредничество, комисионни, спедиционни и лизингови сделки, както и друга, незабранена от закона дейност, показва справка на БТА.

Фирмата предлага изграждане на технически системи за сигурност; професионална физическа охрана (въоръжена и невъоръжена) с униформени охранители на промишлени обекти, банки, офиси, жилища, имущество, сгради, помещения и др.; експертни оценки на съществуващи системи за сигурност; охрана на мероприятия; персонална охрана.

Като клиенти на фирмата са посочени БТК АД, Технополис България ЕАД, Общинска Банка София, Общинска застрахователна Компания София и други, но не и НДК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase