Снимка: Dnes.bg

"Булсатком" предлага на  ТВ "Седем" ЕАД отделен пакет на каналите TV7 и "Super 7" с отделна такса, като 35 на сто от нея да остават за телевизията. Сателитният оператор е направил предложение до изпълнителния директор на медията Николай Бареков за продължаване на преговорите.

В предложението на "Булсатком" се изразява надежда, че сигналът на програмите няма да бъде преустановяван едностранно от която и да е от страните за времето на водене на преговорите.

Още по темата

По-рано днес Бареков заяви, че ако до края на работния ден “Булсатком“ не даде отговор на офертата, която ръководството на телевизията е предоставило, споразумение между двете страни няма да бъде сключено и тази вечер след полунощ TV7 ще преустанови сигнала си към „Булсатком“.

Той изрази убеждението си, че въпреки добрите желания на телевизията да продължи нормалните си търговски взаимоотношения с оператора, явно желание за диалог от "Булсатком" липсва.

„Ние предлагаме продукт, ние правим програмите, които предлагаме на „Булсатком“. Повече няма да търсим разговори с тях, ако те не отговорят на предложението ни“, категоричен бе Бареков. Преди седмица той коментира, че TV7 е дала две конкретни предложения на доставчика.

Припомняме, че от миналата седмица клиентите на доставчика нямат достъп и до bTV и нейните общо шест „нишови“ канали. За да обезпечи поне частично потребителите си, „Булсатком“ започна излъчването на 10 допълнителни канала.

Казусът между фирмата и bTV достигна и до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), както и до Съвета за електронни медии (СЕМ). И двата органа излязоха с официални позиции по спора, които бяха почти еднакви - а именно, че проблемите между двете страни имат изцяло търговски характер и те трябва да бъдат решени чрез съвместни компромиси и диалог.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase