Снимка: Facebook

Тримата ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, които се изгавриха с портрети на велики българи, ще бъдат прехвърлени в индивидуална форма на обучение.

Това наказание определи  Педагогическият съвет на училището, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Петър Петров.

Още по темата
Учителите са взели решение тримата единайсетокласници да бъдат преместени в самостоятелна форма на обучение в училището, което означава, че ще трябва да се подготвят сами по всички учебни предмети и в края на годината да се явят на изпити.

Наказанието е наложено според Правилника за прилагане на Закона за народната просвета. То е възможно най-тежкото в случая.

Преместване в друго учебно заведение не е възможно, защото на територията на Добричка област няма друга гимназия с такъв профил, поясни Петров.

Тримата роми взривиха интернет със снимка, на която позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

Началникът на инспектората по-рано днес коментира, че няма данни за организирана провокация от страна на тримата, а младежите са искали да станат известни и да изпъкнат сред връстниците си.

В Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните очакват от училището да им изпратят предложение за образуване на възпитателно дело в Детската педагогическа стая и за вземане на възпитателни мерки спрямо тримата ученици

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase