Снимка: БТА

Има много неща, с които българските летци могат да се гордеят - в миналото и още повече в настоящето, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов по време на церемонията по поднасяне на венци и цветя пред паметниците на загиналите летци и парашутисти на площад "Народно събрание".

Военният министър подчерта, че летците ни ежедневно изпълняват задачи по спешност, по охрана на въздушното пространство, дават дежурства, а напоследък често биват вдигани "по тревога и нашите приятели от НАТО".

Празникът за 100-годишнината от българската авиация се отбелязва вече трета години и дай Боже да се отпразнува и 200 годишнината, пожела министърът.

Той бе категоричен, че българските летци имат бъдеще.

Министър Ангелов информира, че до края на този месец ще бъде представен инвестиционният проект, който ще даде мандат за конкретни преговори със страни, които разполагат с нов тип многоцелеви изтребители.

Досега тези преговори са извършвани формално и предстои да бъдат официализирани след решение на правителството. Едва след това ще се уточнят инвестиционните разходи по закупуването на многоцелевия изтребител, посочи министър Ангелов.

Той все пак изрази надежда през 2014 г. страната ни да придобие такъв изтребител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase