Шествието на Бинев се спря пред МС. Снимка: БТА

Около 5000 души излязоха на протест в Деня на независимостта и поискаха оставката на кабинета. Протестът беше организиран от политическия проект на евродепутата Слави Бинев ГОРД и от партията "Националния фронт за спасение на България" на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

Шествието премина по столични булеварди и се спря пред Министерския съвет.

„Настояваме Борисов и правителството да си ходят. Писна ми от простащина, арогантност и некадърност“, заяви Слави Бинев.

Той призова премиерът Борисов „да каже цялата истина за флашките, ползването на правителствения самолет за лични нужди и за търговията с власт“.  Активисти на сдружението носеха плакати с надпис: „Счупи оковите“, „Батман Борисов – иди си“ и „Цветанов – заврян зет“.

Шествието се засече с гражданската демонстрация срещу високите цени на тока, парното, горивата и синята зона, която беше значително по-малобройна – едва от 30-40 души.

По думите на организаторите на гражданския протест това е така, защото не са събрали пари, за да могат рейсове да докарат хората в центъра на София, за да протестират.

Те се разграничиха от политическото шествие, защото не искат да застават рамо до рамо с "поредния балон".

Утре пък се очаква в столицата на протест да излязат служителите на МВР, които настояват за 25% увеличение на заплатите и да им се даде правото да работят допълнително в свободното си време извън структурите на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase