Павлинка Кацарова. Снимка: Община Пловдив

"С оглед на създалото се напрежение и тиражираните публикации взех решение да не изпълнявам функциите на районен кмет". Това заявява в писмо до медиите кметът на пловдивския район „Южен” Павлинка Кацарова, която бе обвинена, че е блъснала две деца и е избягала от мястото на произшествието.

Още по темата

"С цел да не се предизвикват спекулации и това да не се отрази негативно върху авторитета на ПП ГЕРБ и на Община Пловдив, подавам оставка, която ще депозирам в понеделник в деловодството на Общински съвет.”, казва още Кацарова.

Кметицата отрича да е блъснала децата.

Чрез официалния бюлетин на дирекцията на МВР в Пловдив бе разпространена информация, че 51-годишната Павлинка Кацарова е излязла със служебния си автомобил от паркинга на кметството в четвъртък около 18 часа с несъобразена скорост, качила е колата на тротоара и в гръб е блъснала две момичета на 12 години. По данни на МВР едното дете е с леки контузии и е изписано от болница.

По-късно Кацарова отрече обвиненията като заяви, че е била засечена от автобус, но премълча факта, че излиза от паркинг на улица без предимство. Тя твърди, че не е блъснала никого и е останала на място 15 минути, като не е видяла видими наранявания по децата, нито пък те да са паднали на земята.

Ако бъде доказана вината й, Кацарова ще плати глоба до 200 лева. Тя обжалва акта на КАТ. В разпространеното писмо тя заявява, че с обжалването тя ще докаже правотата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase