Притискали Джотолов да свидетелства срещу Алексей Петров. Снимка: архив, Булфото

Обвиняемият по делото "Октопод" Марчело Джотолов отхвърли твърденията, че "Пирогов" го е укривала, за да не се яви по заседания на делото.

"Името ми се използва за спекулации и за уронване престижа на цялото професионално съсловие", заяви той пред Нова телевизия.

В началото на седмицата, без да споменава конкретно име, д-р Бойко Тошев, вече бивш началник на Първа травматологична клиника в спешния център, съобщи, че болницата е укривала оперативно интересно лице, с цел да не се яви по известно дело.

Докторите, които е трябвало да знаят за наличието на такъв болен, не са били уведомени.

Според информация в медиите това е Марчело Джотолов, който по този начин успял да отложи две заседания на съда.

Днес Джотолов обясни, че наистина е лежал в "Пирогов" след операция на крака. Наранил се при слизане от колата си, като стъпил върху лед в началото на март.

Още по темата

По повод твърденията, че контузията му е измислена, Джотолов иронично отбеляза: "Следващия път ще внимавам кога падам".

Подсъдимият отрече изобщо някога да е виждал д-р Тошев.

"В началото на март очевидно той не е ходил на визитации, аз този доктор не го познавам, но една камара други доктори са ме виждали", заяви Джотолов. Той показа снимка от болницата, направена от негово приятел, в Първа травматология.

Заместник-директорът по административните въпроси на "Пирогов" д-р Людмил Джунков пък категорично заяви, че не е възможно от болницата да е излязла фалшива експертиза.

"Пирогов" е отворен за проверки от всички институции в държавата, те само могат да подобрят работата ни", коментира Джунков.

Марчело Джотолов е обвиняемият по делото "Октопод", който прекара най-дълго време зад решетките в следствения арест – около година.

Той призна, че властите искали от него да свидетелства срещу сочения за тартор на престъпната група Алексей Петров.

"Предлагаха ми и тояга, и морков, но объркаха реда. В разговорите си с двама души, които мисля бяха служители на ГДБОП, се споменаваха думите "чужбина", "пари", "закрила", каза още Джотолов.

Той не приел предложенията на спецслужбите, защото, "когато си легнеш с подобно нещо, възглавницата ти боде".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase