Тодор Коларов. Снимка: Society.actualno

Наследникът на Стоян Кушлев като председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), беше уличен,  в конфликт на интереси.

Още по темата

Срещу Тодор Коларов са подадени два сигнала. Те са проверени от комисията и са подписани от трима от общо петимата й членове.

Подателят на един от сигналите твърди, че Коларов в качеството си на хоноруван асистент и докторант във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ (ВСУ) е бил във финансова зависимост за лекторски часове.

Посочва още, че той е прекрачил границата за конфликт на интереси и при издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация на ниво „Строго секретно“ на неговата снаха.

При назначаването на родата за служител по сигурността на информацията в КУИППД, той е прикрил връзката си с нея. Не бил си е направил отвод при гласуването.

Конфликтът на интереси е установен и за това, че Коларов е придобил движими вещи - преносим компютър (на стойност 1429,58 лв.) без ДДС и мобилен телефон на стойност 213,90 лв.

Коларов смени на поста Стоян Кушлев, който беше освободен от премиера Бойко Борисов.

Той бе назначен за председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, на 20 април миналата година.

През февруари Коларов подаде оставка, като посочи като причина липсата на реформаторско мнозинство.

Това предизвика гнева на премиера, който коментира, че председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност оправдава неспособността си да работи добре в съответния екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase