Цецка Цачева пробва домашна баница по време на фестивала в Кърджали. Снимка: БТА

Държавата и правителството имат отношение към случващото се в ОЦК-Кърджали и посещенията на политици в града го доказват. Това заяви председателят на парламента по време на посещение в града.

Тя определи положението в предприятието като изключително деликатно, поради факта, че заводът е изцяло частна собственост.

Гражданската подписка в подкрепа на исканията на металурзите от ОЦК-Кърджали е внесена в две парламентарни комисии - Комисията по правните въпроси и Комисията по правата на човека, като било възможно Народното събрание да излезе със становище по нея.

Според Цачева криминализирането на неизплащането на работните заплати, едно от исканията на металурзите, е много крайна мярка и не бива да бъде определено като престъпление в Наказателня кодекс.

"Нарушение - да, да се преследва по административен път със съответните санкции, но мисля, че криминализиране е крайно", заяви председателят на Народното събрание.

Цецка Цачева е в Кърджали, заедно с посланиците на Полша и на Великобритания - Лешек Хенсел и Джонатан Алън, и зам.-министрите на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката, енергетиката и туризма - Иво Маринов и Николина Николова, за да участва във второто издание на майския фестивал "Бъдеще с традиции - Кърджали 2012".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase