Скандалът стана при изслушването на министрите Трайков и Рашидов в НС. Снимка: БТА

Цигара марихуана внесе в парламента и размаха в пленарната зала един от организаторите на протеста срещу търговското споразумение ACTA. 

Радослав Стоянов скандализира депутати и министри в знак на протест срещу 8-месечната присъда, издадена от специализирания съд, на младеж за притежание на една цигара марихуана.

Това стана по време на изслушването в Народното събрание на министрите Трайчо Трайков и Вежди Рашидов от четири парламентарни комисии във връзка с ACTA.

„Ето един джойнт, кой народен представител ще се застъпи за съдбата на това момче“, попита Радослав в залата. Той призова президентът Росен Плевнелиев да помилва осъдения младеж. 

На апела му отговори шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. „От парламентарната трибуна се изнасят лъжи“, категоричен беше той.

„Прочетете и ще видите, че е осъден за една цигара и предоставяне на помещение за разпространение на дрога. Това е като: Питали един пиян какво е изпил, той казал: „Една бира. Е, и шест ракии“. Може ли оттук да се изнася невярна информация и да се говорят глупости“, възмути се Велчев.

"Би трябвало да се търси отговорност на хора, които внасят в парламента дрога", коментира още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase