Снимка: архив Булфото

"С ясното разбиране за непопулярния характер на предприеманите мерки, сме убедени, че е по-добре решение да има сега, отколкото в близко бъдеще да се налагат още по-тежки и рестриктивни промени".

Това посочват в писмо до медиите от работодателски организации във връзка с приетите от парламента промени, отнасящи се до пенсионната реформа.

Още по темата

От 1 януари догодина възрастта за пенсиониране се увеличава с по 4 месеца всяка година до достигане на 63-годишна възраст за жените и 65-годишна възраст за мъжете.

Нарастването на възрастта за пенсиониране с по 4 месеца всяка година ще се прилага и за работещите първа и втора категория труд. За първа - докато в края на 2014 г. достигне 48 г. за жените и 53 г. за мъжете, а за втора - 53 г. за жените и 58 г. за мъжете.

Работодателите изразяват желание за среща с държавния глава, на която да го запознаят с позицията си.

"Като представителни организации на работодателите изразяваме ясната си и недвусмислена подкрепа за необходимост от пенсионна реформа. Тази ни обща позиция е формирана както от обективните потребности на настоящото състояние на пенсионната система, така и от разбирането ни за необходимост от сериозни, принципни изменения, насочени към позитивни резултати в бъдеще", пишат от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската
стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase