Снимка: Архив Булфото

"Управителният съвет на Синдиката на служителите в Министерство на вътрешните работи (ССМВР) изразява волята на членовете на синдиката - да не се присъединяват към настоящия момент в каквито и да е форми на протест и стачни действия".

Това се посочва в специална декларация на ССМВР, изпратена до медиите.

Според тях подобен протестен акт би нанесъл вреди върху социално-икономическия статус и социалните придобивки на служителите в МВР.

"В продължение на няколко дни станахме свидетели на множество медийни изяви на представители на отделни синдикални организации в МВР, които се опитваха да говорят както от името на всички синдикални организации, така също и от името на всички служители.

Категорично заявяваме, че не сме упълномощавали представители на други синдикални организации да изразяват волята на синдикалните ни членове, както и от страна на УС на ССМВР не са провеждани разговори и преговори за подготовката и участието в протестни действия по повод предлаганите промени в пенсионната система в страната", посочват в своето изявление от Синдиката на служителите в Министерство на вътрешните работи.

От изявлението става ясно още, че членовете на ССМВР "са социално отговорни и готови да споделят и понесат своята персонална тежест от икономическата криза, но само ако това се постигне при воденето на диалог с внасянето на обосновани и мотивирани предложения".

"Членовете на синдиката са на твърдата позиция, че социалният диалог в МВР задължително преминава през воденето на диалог и преговори със синдикалните организации във ведомството и подписаните споразумения между синдикалните организации и министъра на вътрешните работи", завършва изявлението на единия от полицейските синдикати.

Dnes.bg припомня, че другият голям полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обяви преди ден, че подкрепя протеста на 30 ноември и иска оставката на финансовия министър Симеон Дянков.

Още по темата

"Решително се противопоставяме на поведението на българското правителство, което еднолично и без никакви дискусии взима решения, които ще се отразят негативно на всички български граждани. Решени сме да защитаваме правата си с всички форми на протест, позволени ни от закона", заяви председателят на СФСМВР Валентин Попов.

Той се обърна към членовете на организацията с призив от 30 ноември да започнат да изпълняват служебните си задължения с трикольорна лента, като първа част от предстоящите протестни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase