Снимка: БТА

Стачката в БДЖ продължава и утре. Влаковете в цялата страна отново ще спрат от 8 до 16 ч., съобщиха от обединения стачен комитет на КНСБ и КТ "Подкрепа". 

В днешния пети ден от стачката спряха над 80% от пътническите влакове в страната. От началото на стачката в 8 часа нито един влак не е тръгнал от Централна гара-София, Перник, Мездра, Горна Оряховица, Пловдив, Бургас и Стара Загора.

Към 16.00 ч. от 261 пътнически влака, които е трябвало да се движат между 8 и 16 часа, движение са спрели 203.

32 влака, които са били в движение преди началото на стачката, не са стигнали до крайната си точка, като няма сведение на коя гара са спрели.

Още по темата

Движещите се влакове са били по късите линии като Кърджали – Подкова, Царева ливада – Габрово, Септември – Добринище, Берковица – Бойчиновци, Петрич – Генерал Тодоров.

Целият район на поделение "Товарни превози" Пловдив е преустановил работа. Служителите на цялата гара в Дупница стачкуват. 16 товарни влака, които е трябвало да се движат в интервала до 16 часа, също са спрени.

"И през днешния ден продължиха нарушенията на закона и провеждането на локаут от страна на ръководството на железниците, което всъщност доведе до обратен ефект - стачката се разраства", заявяват синдикатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase