4-годишната Наталия Руменова Цветанова е с диагноза „Мултикистична енцефалопатия, епилепсия- синдром на Уест, ДЦП – квадрипареза”. 

Всеки ден без прекъсване с него работи рехабилитатор. Според лекарите заради епилепсията никакво друго лечение не може да се приложи. След година и половина тичане по болници родителите разбират, че медицината е безсилна , че заболяването не се лекува, а поддържа живота по някакъв начин. Те, обаче не се примиряват и започват да търсят помощ и в интернет за лечение в чужбина.

Преди година, научават за клиника в Израел, където Наталия може да бъде излекувана. Родителите отправили запитване и изпратили документите със историята на заболяването на детето. По-късно получават покана за лечение. Цената му е висока  и непосилна семейството.

Лечението се състои в 3 курса за 1 година, като 1 курс е 10 221 евро, без да включва транспортните разходи, както и разходите по престоя на детето и придружителя в Израел. До момента са проведени два курса и вече се вижда положителния ефект от лечението и прогнозите са обещаващи. Третият  предстои през февруари 2012 г.

За събиране на средства е открита дарителска сметка:

Банка ДСК
IBAN  BG09STSA93000018435069
BIC   STSABGSF
Наталия Руменова Цветанова.

 
Средства се събират и на дарителската сметка и дарителския СМС номер 17777 с текст DMS NATALIA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase