Снимка: Facebook

Жестоко убийство на младо момиче взриви интернет обществото в България. Само за броени дни над 8700 души във “Facebook” се обединиха в групата „Да спасим децата си от убийците на Яна“.

Поводът стана бруталното убийство на Яна Кръстева, която беше намерена мъртва в неделя в Борисовата градина. Последвалата аутопсия показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Полицията работи по две основни версии за тежкото престъпление – че убиецът е познат на Яна или че тя е жертва на случаен минувач.

Още по темата

Криминалисти са разпитали 17 души до сряда заради смъртта на младата жена. Все още не са готови експертизите дали тя е била изнасилена преди смъртта си, уточниха от СДВР. 

Поклонението пред тленните останки на Яна ще се състои в събота, 16 юли, от 11,00 ч. в родната й къща в село Хърлец, община Козлодуй.

"Мили приятели, за слънчева Яна и светлата й памет!!! Материализирайте възмущението си от злокобието на Борисовата градина – свърталище на убийци, любим парк, пропит с мрак, медийната немарливост, ленивите власти – като за начало с вашия подпис!", призовават създателите на групата.

Повечето от подкрепящите инициативата признават, че избягват да минават по тъмно по алеите на Борисовата градина, в една от които бе открит трупът на момичето.

Те настояват за 24-часово видеонаблюдение, денонощна охрана и полицейски патрули в парка.

Същевременно друга група в социалната мрежа организира поклонение в памет на Яна. То ще се състои в понеделник, 18 юли, от 19,30 часа в Борисовата градина.

"Мили хора, загрижени за своите приятели (а и за самите себе си), нека да се съберем в 19,30 (удобно време за всички, които са на работа) в понеделник на езерото "Ариана" със свещ в ръка и да направим едно мирно и мълчаливо шествие в памет на Яна.

Нека бъдем заедно ние, които обичаме разходките и музикалните събития и всичко, което ни кара да се събираме в парка, за да си издействаме да е също толкова сигурен по тъмно, както и на светло! За съжаление със свещи като за начало. Моля, донесете по едничка, за да почетем паметта на Яна Кръстева", се чете в поканата за събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase