Окръжна прокуратура Сливен повдигна нови две обвинения срещу кмета на Сливен Йордан Лечков. Според прокуратурата сливенският кмет е сключил неизгоден за общината договор, с което е ощетил града с над 571 хиляди лева.

Предмет на сключеният през септември 2007 година договор е подмяна на водопроводната мрежа в квартал „Дружба“. Изпълнител на поръчката е Гражданско дружество „Стройинвест“, представлявано от инж. Георги Славов, сега кмет на Ямбол. Заедно с Лечков обвинение е повдигнато и срещу още две лица.

Още по темата
Това са Елеонора Христова, юрист на община Сливен и Стефко Шевкенов, извършващ инвеститорски контрол на обекта. Единият е обвинен за престъпление по служба, а другият за злоупотреба със доверие, заради съзнателните му действия срещу интересите на общината и произтичащите от това щети за над 659 хиляди лева. 

Второто обвинение срещу Йордан Лечков е за опит за оказване на  принуда. През март и април 2009 г. кметът на Сливен е направил опит да принуди директора на данъчната администрация в града Петко Дюлгеров да спре извършвана ревизия на ГД „Спортпалас“, с управител Диана Лечкова, сестра на сливенския кмет и да укрие ревизионен акт на „Булгейт“ с управител Радостин Русев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase