Организаторът Юсеф Алтаби. Снимка: Булфото

Близо 200 души се очакват на протест пред либийското посолство в София на 12 март, заяви един от основните организатори на проявата Юсеф Алтабиб.

Либиецът живее в Сливен от 11 години.

По думите му освен либийци се очаква към протеста да се присъединят и граждани на други арабски страни, живеещи в България.

Протестиращите ще настояват либийският посланик да излезе с декларация, с която да вземе страната на революцията, както това вече са направили посланиците на джамахирията в ООН, САЩ, Франция и други страни.

"Ние знаем, че без външна намеса Кадафи няма да падне, но поне да бъдат само въздушни удари. Считаме, че Кадафи ще подаде оставка от страх след въздушни удари. Не искаме обаче Либия да става вторият Ирак“, заяви организаторът Юсеф Алтабиб пред журналисти в Сливен.

Той допълни, че от началото на протестите нито една банка в страната му не е била ограбена, което показва, че народът е мъдър и знае какво прави.

"Трябва да дойде временна власт, която да започне необходимите реформи и положението ще се успокои“, каза още организаторът на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase