Масовата евакуация от Либия продължава. Снимка: БТА

Първият турски кораб с евакуирани турци от Либия се завърна в страната рано тази сутрин, предаде ИТАР-ТАСС.

Плавателният съд "Орхан Гази - 1" акостира в пристанището на Мармарис с общо 1516 души на борда - турци, но и 30 чужденци.

Той прибра хора от обхванатия от размирици либийски град  Бенгази.

Втори турски кораб с евакуирани от Либия хора е очакван в Мармарис в скоро време. Той транспортира още около 1500 турци и малко чужденци.

Около сто българи също се очаква да бъдат евакуирани от Бенгази с турски кораб, съобщиха от Министерството на външните работи.

Турският кораб „Искендерун” ще акостира на 24 февруари около обяд и ще има готовност да поеме на борда си около 100 души.

Още по темата

Всички български граждани, желаещи да бъдат евакуирани, трябва да бъдат на гражданското пристанище в Бенгази до 12.00 ч. местно време.

Препоръчва се  на желаещите да носят опознавателен знак – бяла лента на дясната ръка.

Гърция пък ще изпрати днес в Джамахирията три военнотранспортни самолета, за да евакуира свои граждани, предаде още ИТАР-ТАСС, като се позова на министерството на външните работи на страната.

В Либия пребивават около 300 гръцки граждани, повечето от които работят на отдалечени строителни обекти в пустинята и евакуирането им се определя като доста трудна задача.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase