"Уверен съм, че в България почти няма родител, който да заяви, че е застрахован от подобни "сюрпризи", свързани с неговите деца".

Това заявява лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев в отворено писмо до медиите по повод арестуването на сина му Микеле за кражба на един тон метални тръби.

"Със сина ми Микеле Кънчев от няколко месеца сме в тежък семеен конфликт и дори още не съм виждал родения на 10 октомври тази година мой внук", заявява Кънчев.

"Не отговаря на истината информацията, че фирма "Флоранс 7" – Цветелин Цанов ЕООД, е моя фирма, и моля това още веднъж да бъде проверено", призовава още ромският лидер.

Микеле Кънчев беше задържан с още двама души в събота през нощта, когато полицейски патрул спря за проверка микробус. Той бил пълен с нарязани метални тръби и инструмент, който е използван за целта.

От полицията посочиха, че микробусът е собственост на фирма "Флоранс", което сега се отрича да е собственост на бившия депутат.

На шофьора Георги Богданов и сина на Цветелин Кънчев – Микеле, беше постановена мярка за неотклонение "подписка".

Още по темата

"Микеле е пълнолетен мъж и тъй като самият той вече е баща, се надявам да разбере как се чувствам в този момент. Също така се надявам след този случай да си извади достатъчно поуки и най-вече да си отговори на въпроса: "В каква среда трябва да прекарва почивните си дни?!", споделя още Кънчев в писмото си.

Цветелин Кънчев беше осъден, докато беше депутат, за грабеж, изнудване и отвличане, но вицепрезидентът Ангел Марин го помилва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase