Снимка: БГНЕС

През лятото на 2008 година на Алексей Петров е издадено разрешение за достъп до класифицирана информация, което означава, че до тази дата той е проверяван и за него няма данни да е извършвал престъпления, обяви един от адвокатите на Трактора Румяна Радкова.

Тя уточни, че действително има данни за съобщения, изпратени от Бойко Борисов на бившия агент на ДАНС и те издават приятелски отношения между двамата.

Радкова дори цитира SMS, изпратен от тогавашния кмет до Алексей Петров с текст: "Успах се, ще закъснея".

Още по темата
Адвокат Радкова твърди още, че в момента нито едно от обвиненията срещу Алексей Петров не предполага той да бъде оставен в ареста.

Мнението й е, че бившата барета е мачкан от всички страни, но той има какво да каже и ще го каже на съда. Вероятно като всички хора Алексей Петров има грешки, но нека съда да се произнесе, а не прокуратурата, поясни тя.

Пред "Фокус" премиерът коментира, че не вижда нищо, за което обществото да не знае и за което да не е писано в случая с Алексей Петров.

"За никого не е тайна, че от 1983 г. съм съотборник в националния отбор по карате с Алексей Петров, а след това той беше мой състезател. По-късно Алексей Петров ме наследи на поста селекционер на националния отбор, а в последствие бяхме председатели на Федерацията по карате", заяви Бойко Борисов.

Министър-председателят уточни, че по време на управлението на тройната коалиция, начело със Сергей Станишев е контактувал с Алексей Петров за предотвратяването на кризата с боклука и да не се допуска заиграване с фирмите на Румен Гайтански-Вълка.

"Контактувах с Алексей Петров и включително по повод доклада на ДАНС, който той ми донесе и който трябваше да бъде в касата на Станишев", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase