Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Светият синод също се намеси в спора за предстоящия в събота гей парад в столицата.

В специално изявление от ръководството на българската православна църква категорично се противопоставят на предстоящото на 26 юни шествие.

От Синода определят парада "като публична, безцеремонна и срамна демонстрация на содомския грях".

“Този парад е с гибелни последици за физическото и духовното здраве на хората, руши традиционните устои и ценности на българския народ и внася съблазън в мирогледа на нашите деца и младежи", пишат архиереите от Синода.

Оттам призоваха властта да забрани провеждането на “това Содомско сборище, а гражданите – да не участват в тази "мерзост на запустението", която си позволява да се противопостави на реда, вложен в нас и в света от Бога – Творец на всичко видимо и невидимо."

Още по темата

Dnes.bg припомня, че по-рано през деня 25 неправителствени организации призоваха държавните институции да защитят българските деца от вредното влияние на гей активистите.

В отворено писмо те се обявяват против налагането на деструктивно за личността и обществото поведение, изразяващо се в гей фестивали и паради.

Според НПО-тата гей парадът, който ще се проведе тази събота в София, е целенасочен опит да се размият общоприетите граници в обществото ни и да се ерозират нагласите му по отношение на българското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase