Нов ловен скандал е напът да избухне около президента Георги Първанов.

Държавният глава е бил на лов през юни 2006 г.  в района на Попово, където се е проявил като отличен ловец, убивайки дива свиня, стана ясно в предаването на Милен Цветков “Събуди се с EBF”.

Остреляният от Първанов дивеч му е донесъл трофей, оценен по стандартите за ловните трофеи на 117.6 точки.

По това време Първанов е гостувал лично за три дни на кмета на община Попово – Людмил Веселинов, а ловният му успех е отразен подобаващо в брой 27 на поповския “Местен вестник” от 10.07.2006 година.

“Първият проблем в случая е, че ловът се е състоял извън ловния сезон”, обяви в предаването на телевизия EBF юристът Марин Божков – водещ на програмата “Времето на правилата”.

Той припомни, че сезонът за лов на дива свиня започва през октомври и завършва през втората седмица на януари.

Божков обаче поясни, че президентът е бил на частно посещение и е ловувал в качеството си на гражданин, а не на държавен глава.

“Вторият проблем е, че по същото време срещу кмета на община Попово са се водили няколко наказателни и граждански дела за злоупотреби”.

Още по темата

Гласност на случилото се е подал общинският съветник от Попово Веселин Несторов, според когото над президентския приятел е опънат съдебен и политически чадър.

Кметът на Попово Людмил Веселинов управлява града вече пети мандат. Местната опозиция го обвинява многократно за злоупотреба с власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase