Снимка: Булфото

Валерия Велева се закани да съди лидера на ДПС Ахмед Доган. Това каза журналистката пред БНТ, по повод вчерашното отворено писмо на Доган, в което я обвинява в корупция и поръчкова журналистика.

Велева отрече да е получавала каквито и да било материални облаги и призова Доган да докаже твърденията си, че е предлагала да бъде таен PR на ДПС.

"Нека да оповести конкретните оферти, които съм давала и колегите, пред които съм ги казала. Нека докаже, че съм го притискала по някакъв начин", каза журналистката.

"Наистина в последните 17-18  години аз съм писала за Доган много. Била съм журналистката, която той е предпочитал много често - да дава интервюта, защото е знаел, че те ще бъдат коректно предадени", смята Велева.

Още по темата

Тя каза, че наистина е през последните дни е звъняла многократно на лидера на ДПС. Това е направила, за да потърси неговата лична реакция на скандала с проекта „Цанков Камък“.

"Аз имам обяснение защо той реагира този път по този начин", каза Велева и определи писмото като "изумително по циничност и бруталност". Според нея причината за писмото на  Доган, е че тя публично е поискала оставката му от страниците на в. "Труд".

Валерия Велева призова всички политици, от които е взимала интервюта през годините, да излязат и кажат дали е някога си е позволявала да притиска или манипулира някого.

Журналистката уточни, че ще съди Ахмед Доган за клевета, след като се консултира с адвокати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase