Общ преглед

 

"Няма да сваляме билбордовете "Вяра, морал, родолюбие, отговорност", от които партията и кметът Славчо Атанасов поздравяват българите за Трети март, само защото на гръцкия консул не му харесват".

Това заяви пред Dnes.bg шефът на Общинския съвет в Пловдив Илко Илиев.

Именно десетките пана, поставени по пловдивските улици, разсърдиха в петък гръцкия консул Николаос Пиперигос и предизвикаха дипломатически скандал.

Още по темата

Повод за острата реакция на Пиперигос е, че на билбордовете Гърция е изобразена като част от територията на Санстефанска България.

Бесен, гръцкият консул поиска спешна среща с кмета Славчо Атанасов, но ангажименти попречиха на пловдивския градоначалник да се срещне с разгневения грък. Днес Атанасов скоропостижно излезе в едноседмичен отпуск.

От ВМРО втвърдиха позицията си по отношение на билбордовете, като казаха, че нямат никакво намерение да махат паната, и посъветваха дипломата да свиква с тях, защото такива билбордове щели да се поставят преди всеки 3 март.

Николаос Пиперигос пък заяви, че случващото се в Пловдив е нещо скандално и недопустимо, и обяви, че ще търси съдействие от Външно министерство, за да се реши абсурдният казус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар