Снимка: Булфото

До следващото заседание по делото за пожара във влака София–Кардам трябва да бъде издирен ключов свидетел, пътувал в купето, от което на 28 февруари 2008 г. тръгна огънят, при който загинаха девет души.

Това постанови Плевенският окръжен съд.

Магистратите уважиха искането на прокурора по делото Валери Мирчев да се открие местонахождението на свидетелката Ива Ингьозова, за която има сведения, че е в Германия.

Тя ще бъде издирена чрез Областната дирекция на МВР в Добрич и Софийския университет, където е била студентка по време на разследването.

Съдът реши втори свидетел – Мария Ненова от Добрич, която е била редовно призована на днешното заседание, но не се е явила, да бъде доведена принудително.

Освен двете жени, за следващото заседание остава да бъдат разпитани още двама от общо 40-те свидетели – Димитър Николов и Валентин Славов.

Днес бяха изслушани показанията на седем души.

Единият от тях – Камен Костов от Добрич, заяви пред съда, че подсъдимият шафнер е помагал за изваждането на пътници от горящия влак.

До момента няма искания от страните по делото за допълнителни експертизи, очни ставки или разпити на нови свидетели. Затова е възможно делото да приключи още на следващото заседание, насрочено за 22 и 23 март, коментира председателят на съдебния състав Николай Господинов.

Още по темата
5 мар 2008 08:30

Dnes.bg припомня, че в нощта на 27 срещу 28 февруари 2008 година във влака, пътуващ по линията София–Кардам, избухна пожар.

При трагичния инцидент загинаха девет души.

Подсъдими по делото са зам.-директорът на БДЖ "Пътнически превози“ – София Георги Иванов, началникът на влака Иванка Костадинова и шафнерът на кушет-вагона Георги Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase