Снимка: Булфото

Съдебните саги за горите между Симеон Сакскобургготски и държавата продължават с пълна сила.

След като поиска 1414 декара земя от някогашното стопанство на двореца "Врана", бившият премиер смята да отстоява докрай правото си за сеч в горите, които се водят негова собственост.

По жалба на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок в Административния съд - София-област е образувано административно дело срещу заповед на директора на Държавното горско стопанство - Боровец инж. Георги Големинов.

Още по темата
Причината е наложена забрана от страна на Големинов за сеч и износ на дървесина в 17 от имотите на бившия премиер.

Те са възстановени на наследниците на цар Борис Трети, а собствениците им имат издадени позволителни за сеч и извоз.

Директорът на Държавно горско стопанство - Боровец обаче е разпоредил предварително изпълнение на заповед за спиране на сечта, "с оглед защитата на особено важни държавни интереси и поради обективно съществуваща възможност да последват значителни и труднопоправими вреди в резултат от извежданата сеч".

Симеон Сакскобургготски и сестра му обаче обжалват решението, защото имат разрешителни за сеч и “при осъществяването на тази дейност няма извършени нарушения от страна на собствениците”.

Dnes.bg припомня, че в началото на октомври стана ясно, че държавата ще заведе съдебен иск срещу бившия премиер Симеон Сакскобургготски, за да си вземе 4521 дка гори, които му бяха върнати вповече с решение на поземлената комисия в Самоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase