Снимка: Булфото

Светият синод, клирици и православни християни категорично се противопоставят на срамната и позорна демонстрация на този тежък смъртен грях със зловредни последици сред обществото и особено сред младежта.

Това се казва в изявление от Светия синод на Българската православна църка във връзка с предстоящия на 27 юни в София гей парад.

В изявлението Светият синод призовава "властимащите да забранят провеждането на това Содомско сборище, а гражданите да не участват в тези, по думите на Апостола, "безплодни дела на тъмнината", които са противни на здравото учение и рушат устоите на обществения морал".

Накрая на декларацията Светият синод отправя молитва към Бог за „вразумление, покаяние и изправление на обладаните от греха“.

Още по темата
28 юни 2008 18:04
Само преди дни Стив Уилямс, посланик на Великобритания в България, отнесе критики заради изразената си подкрепа към предстоящия гей парад в София.

„Да си гледа работата и работата на неговата страна“, заяви Боян Расате, лидер на Българския национален съюз (БНС), цитиран от британския вестник The Telegraph.

Именно Расете бе човекът, който миналата година бе задържан от полицаите, след като неговото движение обстрелваше с камъни, бутилки и коктейли „Молотов” шествието на хомосексуалистите в столицата.

Сега, година след скандалния гей парад, се задава нов, организиран от БГО “Джемини”, неправителствени организации и подкрепен от девет посолства у нас.

На 27 юни Rainbow Friendship ще отбележи 40 години от основаването на международното LGBT* движение за равни права.

*Абревиатурата LGBT означава "лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase