След като министър Масларова уреди 15 хиляди пенсионери да почиват на бюджетна издръжка, сега Консултативната комисия по туризма, която отново е държавна структура, предлага данъкоплатецът да поеме половината от почивката на държавните служители в курортите у нас.

Така чиновниците щели да бъдат стимулирани да почиват в България, а не да харчат пари в чужбина, аргументира се председателят на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) Анелия Крушкова.

Така например, ако чиновник от някое министерство реши да почива 4 дни в четиризвезден хотел в Слънчев бряг и цената на пакета е 450 лв., ведомството поема половината от сумата – т.е. 225 лв., като служителят получава и пета нощувка, която е бонус от хотелиера.

Идеята на Крушкова е на всеки четиридневен престой чиновниците да получават по една нощувка бонус от хотелиерите, а ако ваканцията им продължава седем дни, те ще получат две безплатни нощувки допълнително.

„Отнася само за държавните служители, но нищо не пречи и бизнесът да се включи и да поема половината от ваканционния пакет на работника си”, обясниха тя.

Предстои предложенето да бъде внесено в Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase