Нова телевизия излезе с официална позиция за инцидента в Козлодуй, при който 13-годишно дете загина, след като се обеси неволно при опит да копира изпитания от игра, наподобяваща екстремно шоу.

"Изразяваме съжалението си за трагедията  и сме съпричастна към болката на семейството на Мартин Мартинов.

Изпитанията, на които са подложени участниците в  „Страх”, се изпълняват под строг контрол на специалисти и при изключителни мерки за сигурност.

В епизодите на предаването многократно са отправяни предупреждения, че всяко имитиране на тези изпитания в други условия носи сериозна опасност за здравето и живота на хората.

Идеята на „Страх” е да покаже положителните качества в една личност – сила на духа, психическа и физическа издръжливост, преборване на страховете.

„Нова телевизия” няма за цел за цел да провокира имитация на предаванията или филмите, които излъчва", се посочва още в позицията на медиата.

Dnes.bg припомня, че безжизненото тяло на детето бе открито завързано с верига от колело на катерушка в парка.

Сигналът за ужасяващата гледка е подаден от възрастна жена, която чула детски викове.

Момчето и негови приятели имитирали игра, с която се преодоляват етапи с различна степен на трудност, свързана с физически натоварвания.

13-годишният Мартин сам се вързал с метално въже от велосипед за катерушката, а целта било да се освободи от препятствието, но не успяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase