Учителка преподава френски език забрадена, с прибрана коса и с дълга черна роба в училището в село Ковачево, област Пазарджик.

Това сензационно обяви пред Dnes.bg независимият общински съветник в града Лъчезар Кръстев.

Ходих в училището и видях в учителската стая жена, която беше забрадена. Снимах я с телефон, но при опита ми да направя контакт с нея, буквално избяга. Това е скандално и недопустимо спрямо българското законодателство“, коментира той.

По думите му афиширането с мюсюлмански дрехи и то на работното й място е грубо нарушение на Закона за образованието, защото в него има категорична забрана учителите да бъдат облечени по начин, което демонстрира верската им принадлежност.

Учителката Шеншибар Али преподавала по френски и турски език.

Допреди година жената ходела светски облечена, промяната в стила й на обличане дошла, след като се завърнала от пътешествие в няколко ислямски държави.

Начинът на завързване на забрадката, както и дългата роба, били характерни за уахабитите, смята още общинският съветник.

Децата там в 99 на сто... са циганета. Там е един зверилник в това училище, не е много лесно да се направи какъвто й да било контакт с децата, но имам контакт с родители на българчета, които отказват да учат в това училище, и си извозват децата в други райони.

Доколкото разбрах от директора и педагогическия състав учителката е без нарушения, децата добре я приемат. Но е недопустим начинът, по който тя се явява в клас", каза Кръстев.

Общинският съветник допълни пред Dnes.bg, че Регионалният инспекторат по образованието вече е назначил проверка по скандалния случай.

Лъчезар Кръстев бе категоричен, че учителката от Ковачево е поредният пример за процеса на ислямизация, който тече в българските училища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase