Доверието между родители и деца, както и непредоставянето на лична информация е в основата на детската безопасност в интернет.

Около тази теза се обединиха родители и ученици на специална конференция, посветена на Международния ден за безопасен интернет.

Събитието се отбелязва за шеста поредна година под егидата на ЕК.

Според участниците в срещата, колкото повече се говори по темата за опасностите в световната мрежа, толкова по-добре е за децата.

“Подрастващите са много по-напред от родителите си по отношение на интернет. Ето защо е необходимо да има диалог и разбирателство, от които да има взаимна полза”, обявиха представители на родителите.

Пред участниците в проявата бе показан видеоклип, с който започва обща европейска кампания за повишаване на сигурността на децата в интернет.

Видеото е заснето по поръчка на Европейската комисия.

Според родителите най-удачната форма за контрол е компютърът да бъде разположен в обща стая, за да може по всяко време възрастните да държат под око своите деца.

“В подкрепа на безопасността в интернет бяха проведени много открити уроци с деца в цялата страна. Това е важно, защото живеем в момент, в който всеки ползва интернет”, завършиха организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase