Българското посолство в Иран е намерило ирански адвокат, който евентуално да започне да защитава задържания в град Табриз българин Живко Русев, съобщиха от Министерството на външните работи.

Българинът е бил арестуван през септември миналата година, след като в управлявания от него камион са били намерени около 150 килограма хероин.

Писменото обвинение срещу Русев още не е готово, но посолството на България в Техеран, след консултации с други дипломатически мисии, е намерило адвокат, който има опит в подобни дела.

"Не се знае кой ще му плаща, а и юристът все още не е одобрен от Русев", каза говорителят на Външно министерство Драговест Горанов.

„Намерен е адвокат, който се занимава с такива случаи. В Иран подобни случаи на задържане на ирански и чужди граждани, особено второто, което нас ни интересува, не са толкова редки явления.

Намерен е такъв адвокат, с добра репутация, с добри възможности и на този етап нашата цел и една от целите на посланика е, като отиде, да се срещне с българския гражданин, да му предложи тази кандидатура и да видим дали той ще я потвърди. Това в края на краищата е негово право”, добави Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase