Около стотина студенти, природозащитници и земеделци се събраха на протест пред сградата на Народното събрание.

"Лошото време и най-вече дъждът ни принуждават протестът днес да е максимално кратък", обяви Ивайло Стоименов, един от организаторите на проявата.

Ще протестираме,  докато не бъдат изпълнени всички наши искания, защото само с частично изпълнение се замазват очите на хората, заявиха студентите. Сред исканията на протестиращите е оставката на цялото правителство.

Искаме най-вече оставката на вътрешния министър Михаил Миков заради грубото потъпкване на свободата на хората и на демокрацията на протестите на 14 януари тази година“, каза Стоименов.

По думите му за двете седмици, в които се организират протести, няма достатъчно политическа воля за изпълняване на исканията им.

Ако нашите искания не бъдат изпълнени, следват прояви на гражданско неподчинение и подготовка за общонационална стачка“, каза още Ивайло Стоименов.

Протестиращите изразиха задоволство, че все пак някои от нещата, за които настояват, се приемат.

Те посочиха приемането на промените в Закона за горите във вид, близък до техните искания, одобрени са и исканията на интернет обществото за промени в Закона за електронните съобщения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase